O nama


CB Radio Klub Križ

 

         Ili ovako je sve počelo…

 

CB je na ovom području oduvijek bio vrlo aktivan, te su neki zapazili da postoji potreba osnivanja kluba u kojem bi se svi CB-aši mogli sastajati i organizirano provoditi svoje ciljeve. Nakon mnogih razgovora na temu potrebe osnivanja CB kluba u Križu, krenulo se i u ostvarivanje tog cilja. 30.10.1994. organiziran je „CB Bilten“ s Moslavačke gore (na 28. kanalu, u 20:15h ) na kojem su se mogle čuti mnoge informacije, ali najvažnije su bile one o skorom osnivanju CB Kluba Križ.

3.11.1994. sastalo se 15 budućih članova koji su krenuli u razradu plana: Kako osnovati CB klub? Sastavljen je inicijativni odbor, a koordinatori istog bili su Vlado Šušak-Šule, Igor Fehervari-Babalui i Meker Mario-Karabin. Pao je dogovor, i već 26. 11. 1994. održana je Osnivačka skupština budućeg CB kluba „Križ“

Na prvoj osnivačkoj skupštini izabrano je i prvo vodstvo kluba u  sastavu:

-prvi predsjednik: Stjepan Furjan (CB Peharček)

-prvi dopredsjednik: Edo Bulka (CB Bravo)

-prvi tajnik: Vlado Šušak (CB Šule)

-prvi zamjenik tajnika: Igor Fehervari (CB Babalui)

-prvi blagajnik: Jadranka Vasiljević (CB Jadranka)

 

Od tada…

 

Od tada do danas kroz Klub je prolazilo mnoštvo starih i novih članova.

Učestvovujemo na natjecanjima CB radio Klubova na kojima redovno postižemo zapažene rezultate. Učestvovujemo na svim CB susretima u skoro svim dijelovima Hrvatske. Redovno organiziramo vlastitite konteste povodom Dana Općine 14 rujna.

 

Danas ….

 

Imamo 15-20 članova u Klubu, kako koje godine. Redovno se sastajemo srijedom u Klubskim prostorijama od 20 sati. Klub nam je solidno opremljen najpotrebnijom opremom za rad na CB opsegu i opremom za popravak i održavanje iste, kao i izradu manje zahtjevnih konstrukcija iz elektronike.